Termeni si Conditii

GENERALITĂȚI 

Din dorinta de a fi cat mai aproape de interesele si nevoile clientilor, acestia vor avea acces permanent la Termenii si conditiile de utilizare a Site-ului www.restaurant-gourmandia.ro

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile  prezentate mai jos înainte de a comanda/solicita orice produs sau serviciu de pe site.

Prevederile mentionate in continuare, respectiv conditiile de utilizare a site-ului www.restaurant-gourmandia.ro de catre orice persoana, constituie acordul și contractul (denumit in continuare „Contractul”) dintre societatea Fratii Bucatari SRL, cu sediul in Constanta, B-dul Tomis nr. 43A, avand cod fiscal RO 32564636, si orice persoana care utilizeaza acest site sau contacteaza restaurantul Gourmandia la numerele de telefon disponibile pe site.

Utilizarea   site-ului   www.restaurant-gourmandia.ro (inclusiv   plasarea   oricaror comenzi   de   livrare)   presupune existenta  capacității  legale   necesare   pentru   legarea   unor   raporturi contractuale si constituie o declaratie privind indeplinirea urmatoarelor conditii (i) implinirea varstei de 16 ani; (ii) inexistenta unor circumstante care afecteaza capacitatea legala si (iii) acceptarea deplina a prevederilor din acest Contract. 

In cazul produselor destinate minorilor sub 16 ani, acestea pot fi accesate doar de adulti.

Daca oricare dintre aceste conditii nu este indeplinita, trebuie sa incetati imediat utilizarea Site-ului.

Refuzul de a receptiona si de a plati o comanda, fara motive intemeiate, poate duce la sistarea livrarilor viitoare si la blocarea contului de utilizator.

PLASAREA COMENZII

In principiu Comanda reprezinta  operaţiunea prin care Clientul îşi exprimă angajamentul de achiziţionare a unuia sau mai multe bunuri sau produse comercializate prin intermediul   Site-ului  www.restaurant-gourmandia.ro      

Astfel,   acesta  reprezinta   intelegerea consensuala la distanta intervenita  între Vanzator si  Client cu  privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor produse de pe Site, prin lansarea unei Comenzi de către Client si acceptarea ei de către Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a Termenilor si Conditiilor.

Prin plasarea comenzii oricarui produs sau serviciu prin acest site,  prin telefon sau prin aplicatiile mobile va exprimati acordul de a respecta acesti Termeni si Conditii.

Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare. 

Întreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit „ca atare” fara a se oferi nicio garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita.

Produsele noastre pot contine urmatorii alergeni :

 • Cereale care contin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
 • Crustacee si produse derivate.
 • Oua si produse derivate.
 • Peste si produse derivate
 • Arahide si produse derivate.
 • Soia si produse derivate
 • Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
 • Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana),   nuci   (Juglans   regia),   anacarde   (Anacardium   occidentale)   nuci   Pecan [Caryaillinoiesis (Wangenh.)  K. Koch],  nuci de  Brazilia (Bertholletia  excelsa),  fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia  si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produsederivate
 • Telina si produse derivate.
 • Mustar si produse derivate.
 • Seminte de susan si produse derivate.
 • Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
 • Lupin si produse derivate.
 • Moluste si produse derivate.

 De asemenea Clientul trebuie sa anunte reprezentantii Restaurant Gourmandia, prin formularul de comanda, sectiunea Observatii sau telefonic, daca este alergic la orice ingredient, indiferent daca acesta este mentionat sau nu pe site sau in aplicatie, in lista de ingrediente aferenta produselor comandate.

PRETURI  si  PLATA

Preturile produselor listate pe site  sunt exprimate în lei si conțin TVA.

Cu toate acestea, societatea atenționeaza asupra faptului ca exista cazuri in care ca urmare a unor disfunctionalitati ale Site- ului sau erori, pretul afisat pe site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vanzatorul va informa Clientul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii comenzii.

Ne rezervam dreptul de a modifica preturile si ofertele aflate in derulare fara o notificare prealabila,  situatie in care anterior transmiterii comenzii va rugam sa solicitati si sa verificati ultima varianta de preturi si oferte.

Comanda minima pentru livrare este de 60 de lei (dupa aplicarea eventualelor oferte si discounturi). 

Modalitati de plata: numerar sau card bancar online.

Livratorii comenzilor pot oferi rest maxim 100 lei.

Plata online:

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD.
Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii, indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.
Cum functioneaza?
– in momentul plasarii unei comenzi, cumparatorul plaseaza comanda si selecteaza “Plata cu cardul online”, la acesta optiune cumparatorul este redirectionat catre pagina procesatorului de plati, introduce datele de card si plateste, respectiv finalizeaza comanda;
– datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile de catre Restaurant Gourmandia si nici nu vor fi stocate de catre de catre Restaurant Gourmandia sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului ce va fi comunicata cumparatorului.

Daca ati ales metoda de plata ” Plata cu cardul online „ este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
 – platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)
se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
 – „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele restaurantului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Politica de anulare si rambursare.
 
Comenzile platite online pot fi anulate telefonic la numerele 0721 68 39 28 / 0241 66 22 44, doar in primele 20 de minute de la plasarea comenzii, suma platita va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in fuctie de banca emitenta a cardului. Dupa 20 de minute de la plasarea comenzii, aceasta nu mai poate fi anulata.
In cazul comenzilor nelivrate, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in fuctie de banca emitenta a cardului.
In cazul comenzilor livrate partial (ex stocul epuizat al unui anumit produs din comanda), se va rambursa suma afertenta produsului ce nu a putut fi livrat in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in functie de banca emitenta a cardului.

Ofertele / promotiile nu se cumuleaza cu alte oferte / promotii deja reduse sau aflate in derulare.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse / promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne rezervam dreptul de a anula comanda produsului respectiv si de a anunta clientul telefonic / e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu a fost livrat.

In cazul in care produsul a fost deja livrat, pretul corect al produsului este cel inscris pe bonul fiscal, situatie in care clientul poate achita diferenta sau refuza comanda.

INFORMATII PRIVIND LIVRAREA

Toate comenzile vor fi livrate la adresa comunicata de client cu ocazia lansarii comenzii,  de catre un curier, angajat al   societatii sau al unei terte parti cu care Restaurant Gourmandia a incheiar un contract de prestare de sevicii de livrare. 

La momentul livrarii comenzii / produselor Clientul trebuie sa asigure accesul livratorului la adresa (in curte sau imobil) si sa raspunda la numarul de telefon mentionat la plasarea comenzii, pentru cazurile in care livratorul nu reuseste sa gaseasca adresa exacta sau sa obtina accesul in cladire. 

In cazul neacceptarii livrarii comenzii in timpul de livrare comunicat sau in cazul in care livratorul nu reuseste sa livreze comanda din cauza instructiunilor inadecvate ale Clientului sau a lipsei de raspuns la apelurile livratorului, aceste comenzi vor fi considerate a fi livrate catre dumneavoastra, toate riscurile si responsabilitatile in astfel de situatii fiind transferate in sarcina dumneavoastra. 

Site-ul www.restaurant-gourmandia.ro ofera informatii despre zona de livrare gratuita precum si a zonelor unde sunt solicitate comenzi minime si/sau taxe de transport.

Timpul aproximativ de livrare in cazul comenzilor telefonice este cel comunicat de operatorul telefonic iar pentru comenzile online sau de pe terminalul mobil acesta va fi comunicat o data cu confirmarea comenzii, acesta putând fi influentat de conditiile de trafic si/sau de numarul de comenzi aflate in lucru la momentul preluarii comenzii . 

Programul de livrare este: 10:00 – 20:00.

LIMITAREA de RASPUNDERE 

Clientul/Utilizatorul, reprezinta persoana  care  acceseaza, in scopuri private sau profesionale, site-ul sau aplicatia telefonica si care  a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare;

Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul si aplicatia mobila in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societătii Fratii Bucatari SRL sau subsidiarelor sale.

Incercam sa ne asiguram ca informatiile disponibile pe site sunt corecte  si nu cotin erori sau omisiuni, iar in cazul aparitiei unei disfunctionalitati in acest sens ne cerem scuze anticipat. 

Nu putem garanta ca utilizarea site-ului va fi fara erori de operare in ceea ce piveste scopul pentru care a fost constituit dar in timp util, defectele vor fi corectate. Nu putem garanta intreaga functionalitate, acuratete si fiabilitatea site-ului  si nu oferim nicio garantie,  expresa sau implicita in legatura cu indeplinirea obiectivului sau corectitudinii. 

Nu ne asumăm raspunderea pentru  eventualele intarzieri, erori, omisiuni sau pierderi de informatii transmise, generate de virusi sau alte programe distructive transmise calculatorului, prin intermediul site-ului nostru, de Client sau terti. 

Ne-am luat toate masurile rezonabile pentru a preveni frauda pe internet si pentru a ne asigura că toate datele colectate de la dumneavoastra sunt stocate in siguranta pe cat posibil, iar in acest sens va rugam sa analizati Politica de confidentialitate si Politica GDPR afisate site-ul nostru. 

Nu vom putea fi trasi la răspundere pentru orice intarziere in executare sau neexecutarea furnizarii produselor sau serviciilor aferente in cazul in care apar probleme ca urmare a oricarui eveniment care este in afara controlului nostru. 

Utilizatorii pot gasi informatii detaliate apeland call-centerul Restaurant Gourmandia la 0721 68 39 28 / 0241 66 22 44